Четверта хвиля COVID-19 буде короткою та швидкою: що прогнозують вчені

Всі вірусні захворювання мають циклічний характер
Головне
Четверта хвиля COVID-19 буде короткою та швидкою: що прогнозують вчені
Коронавірус, карантин, люди в захисних масках Фото: УНІАН
24 Вересня 2021, 16:11
читать на русском

В Україні четверта хвиля коронавірусу очікується швидшою та коротшою за попередні. На добу прогнозують до 18 тисячі нових хворих.

Про це повідомили в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського".

Вчені з'ясували, що всі вірусні захворювання мають циклічний характер. Для цього вони проаналізували поширення вірусів за останні 20 років.

Науковці вважають, що попри те, що штам "Дельта" небезпечний та заразний, четверта хвиля коронавірусу буде швидкою та короткою.

Прогнозування динаміки розвитку нової, четвертої хвилі COVID-19 в Україні на 200 днів вперед з використанням методу порівняльного аналізу і нейронної мережі типу "прямого перцептрону" показало, що ця хвиля знаходиться на стадії зростання, вона може бути швидкою, але коротшою за попередні. Її пік передбачається на рівні 15—18 тисяч випадків захворюваності на добу. Згасання четвертої хвилі очікується в кінці 2021 року, - йдеться у прогнозі.

Нагадаємо, що в Україні з кожним днем зростає захворюваність на коронавірус. В деяких областях країни перевищені епідеміологічні показники, які визначені в постанові Кабінету Міністрів України. Одні - близькі до "червоної" зону карантину, в інших -  повністю заповнені ліжкомісця для хворих.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також