Чи можливий локдаун, стане зрозуміло за тиждень - заступник керівника ОП

Якщо буде локдаун, влада забезпечить комунікацію, запевнили у президента
Головне
Чи можливий локдаун, стане зрозуміло за тиждень - заступник керівника ОП
кирило тимошенко Фото: скрін з відео
27 Листопада 2020, 10:15
читать на русском

Перші результати карантину вихідного дня, впровадженого 13 листопада задля зменшення кількості хворих на COVID-19, будуть помітні за тиждень. Тоді стане зрозуміло, чи потрібно застосовувати повний локдаун.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв’ю програмі "Бацман".

Він зазначив, що карантин вихідного дня спрямований на зменшення заражень у закладах громадського харчування, торговельних центрах, місцях масового скупчення людей тощо.

Ми намагаємося збити темпи зростання (захворюваності на COVID-19. – Ред.), щоб стабілізувати ситуацію. І за цей час – збільшувати кількість ліжко-місць і ліжок із киснем та іншим обладнанням. Чи можливий локдаун, ми зрозуміємо після того, як пройдемо треті вихідні на карантині, й будемо ухвалювати рішення, – наголосив Тимошенко.

Читайте також

Ми радимося з місцевою владою, щоб усі прийняли це рішення і не було "місцевого сепаратизму", – додав він.

Заступник керівника Офісу президента зауважив: немає чіткого показника граничної кількості нових випадків інфікування за добу, за якого медична система не буде справлятися, – має значення також число тих, хто одужав, тривалість перебування в лікарнях тощо. Тому важливі показники кількості заражень та вільних місць у лікарнях.

За його словами, нещодавно була зустріч з міськими головами, урядовцями та фахівцями-епідеміологами щодо епідемічної ситуації та впливу карантинних заходів на економіку.

Якщо буде локдаун, то ми забезпечимо повну комунікацію, і вона буде заздалегідь. Це у випадку, якщо він буде, – наголосив заступник керівника Офісу президента.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що головною умовою введення в Україні повного локдауну чи жорсткого карантину буде колапс медичної системи. Як пояснив міністр, коли уряд говорить про посилення карантину, то він спирається на завантаженість медичної системи.

26 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні потрібно ввести повний локдаун на 3-4 тижні.

Також читайте наш матеріал про можливе введення повного локдауну на зимові святаСвята на карантині: чому Україна знову не у тренді

1