Чиновники в Одесі викрали половину коштів, виділених на закупівлю захисних масок

Збитки завдані державі становлять понад 140 тисяч гривень
Чиновники в Одесі викрали половину коштів, виділених на закупівлю захисних масок
Захисна маска, коронавірус (Фото: УНІАН)
28 Жовтня 2021, 17:32
читать на русском

Служба безпеки України викрила схему розкрадання коштів, виділених на боротьбу з пандемією коронавірусу в Одеській області.

Про це повідомляє пресслужба у Facebook.

Зазначається, що відділ охорони здоров’я Чорноморської міської ради вкрав майже половину коштів, виділених на закупівлю захисних масок.

Зокрема, колишня виконувачка обов’язків начальника відділу охорони здоров’я уклала договір з комерційною структурою на придбання захисних масок на загальну суму 380 тис. гривень. При цьому вартість вказаної продукції завищили майже в півтора раза.

За результатами ініційованої СБУ товарознавчої експертизи, збитки завдані державі цією оборудкою становлять понад 140 тисяч гривень. 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, зловмисниці повідомлено про підозру. Обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження направлено до суду.

Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до оборудки осіб.

Нагадаємо, що у центрі первинної медико-санітарної допомоги одного з районів Києва посадовці розкрали заробітні плати працівників на загальну суму понад 6 млн гривень.