Член політради "Слуги народу" встиг втекти з України перед початком війни - УП

Вадим Слюсарєв виїхав до Росії
Член політради "Слуги народу" встиг втекти з України перед початком війни - УП
Вадим Слюсарєв Фото: dpsu.gov.ua
22 Березня 2022, 20:35
читать на русском

Один із кураторів партії "Слуга народу" у Харківській області та член політради СН Вадим Слюсарєв перед початком війни відбув до Росії для "тимчасового проживання".

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на дані бази прикордонної служби.

Зазначається, що Слюсарєв 18 лютого виїхав з України до російської федерації на автіаці через КПП "Нехотівка" (Білгородська область, що межує з Харківською областю). Метою візиту до РФ він зазначив "тимчасове проживання".

А 26 лютого, на третій день після вторгнення Росії, Слюсарєв став на облік, зауваживши заплановану дату виїзду 26.02.2022. Хоча в момент перетину кордону в базі вказується період перебування до 10 березня, - пише видання.

За даними, отриманими "УП" від українських прикордонників, Слюсарєв виїхав до Росії 18 лютого о 17:16 через прикордонний пункт "Гоптівка" (Харківська область) на автомобілі BMW разом із громадянином України Вадимом Беліченком. Однак останній на цьому ж авто повернувся на територію України о 17.34.

Відомо, що полковник Вадим Слюсарєв працював у Державній прикордонній службі (обіймав посаду начальника управління внутрішньої безпеки адміністрації ДПСУ). Його називали "тіньовим куратором штабу команди Зеленського у Харківській області" під час президентських та парламентських виборів у 2019 році.

Згодом він став радником першого заступника керівника Офісу президента Сергія Трофімова. З літа 2020 року Слюсарєв – член ради Харківської обласної партійної організації "Слуга народу". У травні 2021 року він увійшов до політради президентської партії.

У червні 2021 року Слюсарєва внесли до бази сайту "Миротворець". До "чистилища" він потрапив за "свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення до захопленого російськими окупантами Криму".

Також його звинуватили в "участі у спробах легалізації окупації АР Крим російськими загарбниками".

Нагадаємо, з України після початку військової агресії росії втекли близько 20 народних депутатів. 

Читайте також

1