Члена комісії з регулювання азартних ігор затримали на хабарі у 90 тисяч доларів

При цьому 20 серпня НАБУ провело обшуки в офісі комісії
Члена комісії з регулювання азартних ігор затримали на хабарі у 90 тисяч доларів
НАБУ Фото: nabu.gov.ua
20 Серпня 2021, 21:38
читать на русском

Національне антикорупційне бюро України прийшло з обшуком в офіс Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей за адресою в Києві Бориса Грінченка, 3. А також вирили члена Комісії на хабарі у розмірі 90 тисяч доларів.

Як повідомляє ZN.UA, в Комісії підтвердили обшуки, але уточнили, що Івана Рудого не затримували.

За інформацією пресслужби НАБУ, на хабарі у розмірі 90 тисяч доларів США затримали члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

20 серпня 2021 року НАБУ і САП затримали чинного члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 90 тис. дол. США. Посадовець вимагав кошти за сприяння у наданні дозволів та ліцензій у сфері грального бізнесу, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що влітку 2021 року детективи отримали інформацію про існування системи одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах за надання дозволів і ліцензій на право на зайняття гральним бізнесом. Для викриття злочинної схеми НАБУ за погодженням з САП розробило та здійснило комплекс негласних слідчих (розшукових) дій за участю детективів "під прикриттям".

Нагадаємо, 3 лютого Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала першу ліцензію на ведення грального бізнесу в Україні, а вже 9 лютого Державний бюджет України поповнився на понад 20 млн грн коштом видачі першої ліцензії на ведення грального бізнесу.

Раніше 14 липня 2020 року парламент підтримав законопроєкт №2285-д "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор". 11 серпня 2020 року президент України Володимир Зеленський цей закон підписав і він набув чинності.

Кабінет міністрів пропонує створити державний фонд підтримки медицини, спорту, освіти, культури та науки, кошти в який надходитимуть із ліцензій на проведення азартних ігор та лотерей.

Читайте також

1