Нардепи підтримали зменшення податків для грального бізнесу майже удвічі

За це рішення проголосували 252 народних депутати
Важливо
Нардепи підтримали зменшення податків для грального бізнесу майже удвічі
Казино(Фото: pexels)
15 Липня 2021, 14:43
читать на русском

Верховна Рада України у першому читанні схвалила законопроєкт, який передбачає зменшення податків для грального бізнесу майже удвічі.

Про це йдеться на порталі Верховної Ради.

Метою законопроєкту є створення сприятливих умов для виведення з тіні і легальної роботи сфери азартних ігор в Україні шляхом використання стимулювальної ролі податків, - йдеться в пояснювальній записці до документа.

У законопроєкті пропонується встановити єдину ставку податку  - 10% - на дохід, отриманий від організації та проведення азартних ігор та випуску та проведення лотерей.

Крім податку на дохід передбачається, що суб`єкти господарювання також будуть сплачувати податок на прибуток за загальною ставкою 18%.

Також законопроєкт передбачає, що великі виграші (понад 8 мінімальних зарплат) підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб та військовим збором, що, на думку нардепів, буде додатковим стимулом для виведення з тіні ринку грального бізнесу, адже нині оподатковують всі виграші, незалежно від суми.

Нагадаємо, 3 лютого Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала першу ліцензію на ведення грального бізнесу в Україні, а вже 9 лютого Державний бюджет України поповнився на понад 20 млн грн коштом видачі першої ліцензії на ведення грального бізнесу.

Раніше 14 липня 2020 року парламент підтримав законопроєкт №2285-д "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор". 11 серпня 2020 року президент України Володимир Зеленський цей закон підписав і він набув чинності.

Кабінет міністрів пропонує створити державний фонд підтримки медицини, спорту, освіти, культури та науки, кошти в який надходитимуть із ліцензій на проведення азартних ігор та лотерей.

Читайте також

1