Чорнобильську зону покрило 4G: це зупинить пожежі та допоможе туристам

Також у зоні встановлять відеокамери та тепловізори
Чорнобильську зону покрило 4G: це зупинить пожежі та допоможе туристам
Чорнобильська зона, Радіолокаційна станція “Дуга” (фото: УНІАН)
8 Грудня 2020, 08:01
читать на русском

У Чорнобильській зоні запрацювало мобільне покриття. Це допоможе вчасно помічати пожежі та встигати їх гасити навіть у віддалених районах зони.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський, передає пресслужба міністерства.

Відтепер 70% території охоплено зв'язком у стандарті 2G і ще 45% території матиме 4G покриття. Нещодавно на території зони відчуження було встановлено базову станцію, - повідомив міністр.

Зазначається, що мобільне покриття буде потрібне туристам, та в першу чергу зв'язок та інтернет допомагатиме моніторити пожежну безпеку у зоні відчуження.

Читайте також

Цього року у Чорнобильській зоні відбулась наймасштабніша пожежа за час спостережень, а відсутність покриття не давала змоги вчасно знаходити місця займання.

За словами міністра, тепер буде створено систему моніторингу пожежної безпеки. Вона складатиметься з відеокамер та тепловізорів, які оперативно визначатимуть місця виникнення пожеж.

Нагадаємо, раніше у зоні відчуження вперше провели випробування автономного робота Boston Dynamics "SPOT".

Пізніше стало відомо, міністерство культури України разом з Державним агентством з розвитку туризму хочуть внести деякі об’єкти Чорнобильської зони до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

1