COVID-ситуація погіршується в Україні: 15 областей у "помаранчевій" зоні карантину

В Україні зайнято 33,8% лікарняних ліжок із киснем за норми не більше 65%
Головне
COVID-ситуація погіршується в Україні: 15 областей у "помаранчевій" зоні карантину
Коронавірус, люди у захисних масках Фото: president.gov.ua
31 Січня 2022, 11:11
читать на русском

Станом на 31 січня у "помаранчевій" зоні карантину перебувають 15 областей, ще 7 - у "жовтій" зоні. Дві області мають найгірші показники та залишаються "червоними".

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

Так, у Миколаївській області ситуація з поширенням коронавірусу погіршилась за добу, яка з "жовтої" перейшла в "помаранчеву" зону.

У "червоній" зоні карантину перебувають Івано-Франківська та Рівненська області.

До "помаранчевої" зони увійшли: Вінницька область; Волинська область; Донецька область; Житомирська область; Закарпатська область; Запорізька область; Львівська область; Миколаївська область; Одеська область; Сумська область; Тернопільська область; Луганська область; Хмельницька область; Черкаська область; Чернігівська область; Чернівецька область.

Своєю чергою у "жовтій" зоні карантину перебувають Київ, Дніпропетровська область, Київська область, Кіровоградська область, Харківська область, Полтавська область та Херсонська область.

Станом на 31 січня в Україні загалом перевищено рівень захворюваності – за норми не більше 75 випадків на 100 тис. населення в країні цей показник становить 801. Найвищий рівень захворюваності в Івано-Франківській області (2 010), Сумській області (1 620) та Тернопільській області (1 377).

Також в Україні зайнято 33,8% лікарняних ліжок із киснем за норми не більше 65%. Показник завантаженості ліжок з киснем не перевищено в жодному регіоні України.

Нагадаємо, що ​за добу 30 січня в Україні зафіксовано 22 026 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 2 865, медпрацівників – 337).

Читайте також