Омікрон завдасть "головного удару" по окремим категоріям громадян

COVID-штамом "Омікрон" заразяться майже всі
Омікрон завдасть "головного удару" по окремим категоріям громадян
Коронавірус, люди у захисних масках Фото: president.gov.ua
13 Січня 2022, 17:44
читать на русском

Головний інфекціоніст США, керівник Інституту алергології та інфекційних захворювань Ентоні Фаучі заявив, що, найімовірніше, COVID-штамом "Омікрон" перехворіють майже всі люди, але ті, у кого є щеплення, не матимуть тяжкого перебігу хвороби і постковідного синдрому.

Про це Фаучі сказав в ефірі телеканалу CNN.

За його словами, сам нещеплені громадяни зіштовхнуться із серйозними наслідками коронавірусу. По них "Омікрон" завдасть "головного удару".

При цьому на "Омікрон" захворіють також і ті, хто вакцинувався. Але у щеплених громадян буде значно легший перебіг захворювання, з мінімальними ризиками госпіталізації та смерті.

Омікрон за його неймовірного, безпрецедентного ступеня ефективності поширення зрештою знайде майже всіх... А, можливо, і багато з них (вакцинованих. - Ред) дуже ймовірно, з деякими винятками, перенесуть це досить добре, у тому сенсі, що не будуть госпіталізовані та не помруть, - заявив інфекціоніст.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що новий штам коронавірусу "Омікрон" призводить до госпіталізацій та вбиває людей. Тому його, як вважають експерти, не варто відносити до категорії "м'яких".

Читайте також наш матеріал"Омікрон" лютує: чи стане він домінувальним в Україні та як не захворіти 

Читайте також

1