Небезпека "омікрону": у ВООЗ сказали, у кого більше шансів захворіти

У групі ризику - антивакцинатори, літні люди та громадяни із супутніми захворюваннями
Небезпека "омікрону": у ВООЗ сказали, у кого більше шансів захворіти
Хворий на коронавірус у лікарні під киснем Фото: carpathia.gov.ua
12 Січня 2022, 14:32
читать на русском

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала людей, які найбільше ризикують підхопити коронавірусний штам "омікрон".

Голова технічної групи підрозділу надзвичайних захворювань ВООЗ Марія ван Керкхове і директор організації з надзвичайних ситуацій Майк Райан розповіли, що найбільше ризикують підхопити новий штам ковіду ті люди, як не отримали щеплення проти коронавірусу, люди похилого віку та громадяни із супутніми захворюваннями, повідомив телеканал CNBC.

У нас також є дані з деяких країн, які показують, що люди з хоча б одним супутнім захворюванням наражаються на підвищений ризик госпіталізації та смерті, зазначила, зокрема, Марія ван Керкхове.

Вона каже, що ті, хто поставив вакцину, переносять захворювання у досить легкій формі.

Також у ВООЗ зазначили, що у порівнянні зі штамом коронавірусу "дельта" від "омікрону" помирає менше людей, а ризик серйозного перебігу захворювання та госпіталізації значно нижчий.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що новий штам коронавірусу "Омікрон" призводить до госпіталізацій та вбиває людей. Тому його, як вважають експерти, не варто відносити до категорії "м'яких".

Читайте також наш матеріал: "Омікрон" лютує: чи стане він домінувальним в Україні та як не захворіти 

Читайте також

1