Штам "Омікрон" спричинить нову хвилю COVID-19: лікар-імунолог дав прогноз

Цей варіант коронавірусу має високу заразність і швидко передається
Штам "Омікрон" спричинить нову хвилю COVID-19: лікар-імунолог дав прогноз
Коронавірус, карантин Фото: УНІАН
10 Січня 2022, 16:41
читать на русском

В Україні нова хвиля коронавірусу буде спричинена штамом "Омікрон". Ймовірно, вона мине спокійно, проте можливе різке збільшення кількості хворих.

Про це заявив лікар-імунолог Андрій Волянський у Facebook. Він проаналізував період захворюваності на "Омікрон" у ПАР та порівняв з Україною.

На його думку, під час останньої хвилі COVID-19 там була велика кількість хворих через високу заразність цього штаму. Але хвороба у людей протікала легше у порівнянні з іншими штамами.

Лікар зазначив, що у ПАР людей із "Омікроном" в середньому госпіталізовували лише на три дні. Також рівень смертності становив 6%, у порівнянні із 24% під час інших хвиль захворюваності.

Враховуючи те, що рівень вакцинації в ПАР та Україні схожий (27% і 33%), частка населення, яка перехворіла раніше, також майже однакова (50-70%), то можна припустити, що "Омікрон"-хвиля буде м'якою і в Україні, - зазначив Волянський.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що новий штам коронавірусу "Омікрон" призводить до госпіталізацій та вбиває людей. Тому його, як вважають експерти, не варто відносити до категорії "м'яких".

Читайте також наш матеріал: "Омікрон" лютує: чи стане він домінувальним в Україні та як не захворіти

Читайте також