Омікрон не останній: вчені попередили про появу нових штамів COVID-19

Кожна інфекція дає вірусу шанс мутувати
Омікрон не останній: вчені попередили про появу нових штамів COVID-19
Вчені, коронавірус (фото: pexels)
27 Січня 2022, 20:15
читать на русском

Штам "Омікрон" - не остання версія COVID-19, з якою зіткнеться світ. Американські вчені переконані, що стрімке поширення "Омікрону" практично гарантує появу нових штамів коронавірусу.

Про це повідомляє Associated Press.

Чим швидше поширюється "Омікрон", тим більше можливостей для мутацій, які потенційно призводять до більшої кількості варіантів, - заявив епідеміолог інфекційних захворювань Бостонського університету Леонардо Мартінес.

На думку експертів, кожна інфекція дає вірусу шанс мутувати, а "Омікрон" поширюється набагато швидше у порівнянні зі своїми попередниками.

Легкість, з якою він поширюється, збільшує ймовірність того, що вірус збережеться серед людей з ослабленою імунною системою, що дає йому більше часу для розвитку потужних мутацій, - вважають вчені.

Експерти переконані, що необхідно продовжувати заходи громадської охорони здоров'я. Йдеться про вакцинацію, носіння масок для стримування появи нових штамів.

Нагадаємо, що у МОЗ України розповіли, що відомо про новий штам "Омікрон" за попередніми результатами наукових досліджень у світі.

Читайте також

1