Це фейк: заступник голови Верховного суду Львов про наявність громадянства РФ

Богдан Львов вже майже 30 років працює українським суддею
Це фейк: заступник голови Верховного суду Львов про наявність громадянства РФ
Богдан Львов / Фото: ics.gov.ua
16 Вересня 2022, 16:47
читать на русском

Заступник голови Верховного суду, голова Касаційного господарського суду Богдан Львов називає недостовірною інформацію ЗМІ про наявність у нього російського громадянства.

Про це йдеться у його заяві, яка є у розпорядженні "Українських Новин".

15 вересня 2022 року в засобах масової інформації поширено відомості про нібито наявність у мене російського громадянства та можливий, у зв’язку з цим, вплив на розгляд судових справ. Водночас мені така інформація стала відома ще 13 вересня 2022 року під час інтерв’ю з журналістом. Ця інформація дійсності не відповідає та є "фейком". Громадянства Росії (як і паспорта та податкового номера) не отримував, не мав і не маю, - заявив Львов.

Він нагадав, що вже майже 30 років працює українським суддею. При цьому з квітня 2014 року очолює касаційну інстанцію господарської юрисдикції.

За його словами, впродовж цього часу судом розглянуто багато господарських справ:

  • про стягнення великих сум (зокрема, з Газпрому стягнуто більш як 170 млрд грн на користь України,
  • Міноборони Росії відмовлено в стягненні з України більш як 3 млрд грн);
  • з поверненням державі (в особі Фонду державного майна України, Міністерства оборони, "Укроборонпрому") від комерційних структур нерухомого майна, земельних ділянок, об’єктів військового призначення (зокрема, аеродрому під Києвом, шпиталю);
  • задоволено багато різноманітних позовів органів прокуратури (у тому числі й САП), НАБУ до олігархічних груп тощо.

Львов наголосив, що не було жодного випадку надання переваги росії чи пов’язаним з нею підприємствам.

На думку судді, поширення недостовірної інформації стосовно нього, спрямоване на вивільнення посади голови суду (примусово чи за власним бажанням), що має полегшити вплив на результати розгляду господарських спорів з боку зацікавлених осіб.

Львов 15 вересня звернувся з цього приводу з офіційною заявою до правоохоронних органів.

Суддя додав, що категорично засуджує агресію росії проти України та разом з іншими допомагає усіма можливими засобами ЗСУ перемогти ворога.

Нагадаємо, що Служба безпеки України володіє інформацією, яка може свідчити про російське громадянство заступника голови Верховного Суду - голови Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдана Львова.

Львов став громадянином рф ще у 1999 завдяки посвідченню військовослужбовця ще за часів СРСР. На момент отримання російського громадянства Львов вже працював суддею в Україні.

Громадянство РФ Богдана Львова / Фото: Радіо Свобода

За цим паспортом проводились операції з незадекларованою нерухомістю його родини в москві.

Читайте також