Брат судді Вовка отримав нову підозру через недостовірне декларування

Раніше у нього знайшли квартири, які були оформлені за домовленістю на інших людей
Брат судді Вовка отримав нову підозру через недостовірне декларування
Фото: t.me/nab_ukraine
20 Вересня 2021, 20:58
читать на русском

Близького родича голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка підозрюють в недекларуванні. Йому повідомили про підозру.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Колишньому співробітнику Служби зовнішньої розвідки України, за сумісництвом адвокату, НАБУ та САП повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації, - йдеться у повідомленні.

Зокрема йдеться про брата Павла Вовка, колишнього розвідника Юрія Зонтова. Експосадовець вже має статус підозрюваного за фактом вчинення іншого злочину - підбурення на надання неправомірної вигоди суддям ОАСК.

За даними слідства, брат глави ОАСК спільно з іншим учасником злочину за 100 тис. дол. США обіцяв через голову ОАСК розв'язати питання з одним із суддів цього ж суду про позитивне рішення у справі за позовом суб'єкта господарювання.

Крім того, експосадовець є фактичним власником помешкання, де правоохоронці вилучили предмет неправомірної вигоди. Однак ці відомості не вказані в його декларації за 2020 рік, так само як і готівкові кошти, які там віднайшли детективи НАБУ.


Контекст. 6 квітня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро затримало "на гарячому" при отриманні ста тисяч доларів хабаря рідного брата судді Павла Вовка. За попередньою версією, гроші призначалися для самого голови ОАСК Павла Вовка.

У НАБУ зазначили, що під час обшуку виявлені великі обсяги іноземної готівки: понад 3,7 млн доларів США, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч грн і 100 шекелів.

9 квітня суд відправив брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка під варту до 4 червня з альтернативою застави у 35 млн 185 тисяч гривень.

Читайте також