У брата судді Вовка знайшли ще одну квартиру, з якої винесли цінності

Помешкання оформлене на тещу Юрія Зонтова
У брата судді Вовка знайшли ще одну квартиру, з якої винесли цінності
Затримання Юрія Зонтова (Фото: НАБУ)
3 Червня 2021, 15:37
читать на русском

У брата скандального судді ОАСК Павла Вовка, колишнього розвідника Юрія Зонтова, якого затримали на хабарі, знайшли ще одну квартиру, в якій були два сейфи.

Про це повідомив "Судовий репортер" з посиланням на трансляцію Вищого антикорупційного суду.

Журналісти розповіли, що власниця квартири у Києві на вулиці Джона Маккейна, повідомила, що помешкання попросив на себе оформити Зонтов, проте житлом вона не користувалась. Жінка також розповіла, що до знайдених у квартирі грошей (3,77 млн доларів, 840 тис. євро, 20 тис. фунтів стерлінгів, 230 тис. грн і 100 шекелів.) вона стосунку не має.

Своєю чергою детективи НАБУ повідомили, що Зонтов має ще одну квартиру на вулиці Глазунова, 3.  Довіреність на право користування нею оформлена на тещу підозрюваного. Детективи за ухвалою суду обшукали цю квартиру і знайшли два сейфи, від яких, зі слів адвоката, власник квартири не мав ключів.

Детективи НАБУ повідомили, що після затримання Зонтова з цієї квартири двоє чоловіків винесли валізи та до них під'їхала автівка, яка належить дружині помічника нардепа. Інший же помічник цього депутата захищає брата Зонтова Павла Вовка у судді.

Як відомо, ВАКС продовжив арешт Зонтова на два місяці, зменшивши при цьому суму застави з 35 млн до 27 млн 240 тисяч гривень.

Читайте також


Контекст. 6 квітня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро затримало "на гарячому" при отриманні ста тисяч доларів хабаря рідного брата судді Павла Вовка. За попередньою версією, гроші призначалися для самого голови ОАСК Павла Вовка.

У НАБУ зазначили, що під час обшуку виявлені великі обсяги іноземної готівки: понад 3,7 млн доларів США, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч грн і 100 шекелів.

9 квітня суд відправив брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка під варту до 4 червня з альтернативою застави у 35 млн 185 тисяч гривень.

1