Це малоймовірно: МВС про напад білорусі на Україну

На білоруському напрямку армія рб проводить навчання
Це малоймовірно: МВС про напад білорусі на Україну
Білоруські військові Фото: https://t.me/belta_telegramm/109971
11 Травня 2022, 12:49
читать на русском

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко вважає, що президент білорусі олександр лукашенко не даватиме наказу атакувати Україну найближчим часом.

Про це повідомив Вадим Денисенко в ефірі телемарафону.

Говорити про те, що лукашенко найближчим часом дасть вказівку своїй армії почати наземну операцію на території України… все ж таки, поки що це малоймовірно, - сказав він.

Денисенко зазначив, що нині на білоруському напрямку армія рб проводить навчання. Зокрема, у вівторок, 10 травня, було багато інформації про те, що на кордон їдуть "Смерчі" та інші артилерійські установки.

У принципі хотілося б сказати про те, що у білорусі є один-єдиний полігон, на якому можна проводити подібні стрільби й навчання, і він знаходиться відносно недалеко від українського кордону. І, на жаль, через це Україна має концентрувати й залишати достатньо великі свої сили на кордоні з білоруссю, - пояснив він.

Нагадаємо, Міністерство оборони Білорусі заявило про старт другого етапу перевірки сил реагування армії. На кордоні з Україною буде розгорнуто війська нібито через загрозу з боку ЗСУ.

Читайте також