Це пекло: українські туристи скаржаться на відпочинок у Чорногорії

Цьогоріч курортне містечко прийняло багато туристів, а працівники не справляють з навантаженням
Це пекло: українські туристи скаржаться на відпочинок у Чорногорії
Будва, Чорногорія Фото автора Alexander Nadrilyanski з Pexels
10 Серпня 2021, 15:19
читать на русском

Цьогорічний відпочинок у Чорногорії неприємно здивував українських туристів високими цінами, брудним морем та великою кількістю людей на пляжах.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив український політик Віктор Уколов.

За його словами, у Чорногорії дивовижні краєвиди згори, а знизу - пекло. Зокрема у місті Будва, що лежить на узбережжі Адріатичного моря, цьогоріч навала туристів і його населення збільшилось в кілька разів. Аби справити з цим навантаженням, працівників наймають зі всієї країни.

Як зазначив Уколов, на курорті пропонують усереднені туристичні страви, туристичний сервіс і культуру так, як вони її розуміють у чорногорському, або сербському глухому селі.

Пляжі забиті велетенською кількістю людей. Всюди гримить танцювальна музика і щільно стоять лежаки. Ціни шалено високі - лежак 20 євро на день, або 10 євро на годину. Обід по одній страві на двох, який вчора в селі коштував 23 євро, у Будві - 72 євро. Море, на жаль, о 16:00 вже брудне: бички, целофановий пакет, якесь огидне лайно, - написав українець.

Крім того, на пляжі біля Будви ситуація така ж. Навіть гірше, як вважає турист, бо немає води, щоб помитися ні за гроші, ні безплатно.

Втім, пекло лише у Будві та поруч - достатньо заїхати в Которську затоку і знову прозора вода, безплатний пляж, чудові люди. Підійматися довелося панорамною дорогою, де 28 поворотів серпантину.

Висновок - бідні люди, які приїхали в Чорногорію не на машині. Їх будуть обдирати як липку, хоч вони мають вибір - за 120 євро будь-який таксист унизу готовий влаштувати екскурсію в гори, де ми зупинились, - додав Уколов.

Користувачі соцмережі у коментарях до допису поскаржились на подібні проблеми:

  • Все вірно. У Будві нема чого робити. Це не тільки Ви помітили. Мені було достатньо погляду зверху на ці пляжі, щоб усе зрозуміти.
  • Спека форс-мажорна, просто не встигають. Але ж намагаються.
  • Бо це літо.

Нагадаємо, що в курортному Генічеську та на Арбатській стрілці дитяче відділення лікарні переповнене. Крім того, останнім часом почастішали виклики на морське узбережжя до маленьких відпочивальників.

Читайте також наш матеріал: Нашестя медуз, мертва риба, комарі та павуки: про що мовчать українські курорти

Читайте також

1