Центробанк Китаю назвав біткоїни спекулятивним інструментом

Його використовують для відмивання грошей та незаконної економічної діяльності
Центробанк Китаю назвав біткоїни спекулятивним інструментом
Центробанк Китаю (фото: twitter.com/WuBlockchain)
8 Липня 2021, 15:42
читать на русском

Заступник голови Центрального банку Китаю (ЦБК) Фань Іфей заявив, що біткоїни і стейблкоїни перетворилися в спекулятивні інструменти, які загрожують безпеці фінансової системи і соціальної стабільності.

Про це повідомив журналіст Колін Ву у Twitter.

Зазначається, що біткоїни та стейблкоїни стали інструментами платежів за відмивання грошей та незаконну економічну діяльність.

Фань Іфей під час брифінгу зазначив, що слід розділяти приватні цифрові валюти і цифрові валюти центральних банків (CBDC). До перших відносяться біткоїни і стейблкоїни, що випускаються недержавними компаніями.

За словами представника ЦБК, особливо глобальні "стабільні монети" можуть спричинити ризики та викликати проблеми для міжнародної валютної системи, платіжної системи та системи розрахунків тощо.

Так звані стейблкоїни, особливо глобальні, можуть створювати ризики і загрози для міжнародної валютної, платіжної і розрахункової систем. Ми, як і раніше, стурбовані цією проблемою, тому прийняли деякі заходи, - наголосив чиновник.

Зазначається, що ЦБК продовжує активно просувати цифровий юань. Його хочуть використовувати під час зимових Олімпійських ігор-2022, які розпочнуться в лютому.

За словами Іфея, дослідження регулятора підтвердили, що гуртова CBDC не зробить негативного впливу на сучасну фінансову систему.

Нагадаємо, що після заяви китайського Центробанку, що віртуальні валюти не можуть використовуватися як платіжний засіб, біткоїн обвалився до 39 тисячі доларів.

Читайте також

1