Центробанк рф хоче відправити на тимчасово окуповані території спеціалістів, що ввести там рубль

Співробітники ЦБ зможуть висадитись за допомогою десанту
Центробанк рф хоче відправити на тимчасово окуповані території спеціалістів, що ввести там рубль
Данило Гетманцев (фото: УНІАН)
21 Березня 2022, 12:53
читать на русском

Представники центрального банку російської федерації можуть приїхати в Україну, щоб на тимчасово окупованих територіях ввести рублевий обіг.

Про це повідомив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram.

За його словами, після свого перепризначення на посаду голови центробанку росії Ельвіра Набіулліна можливо поїде в Україну організовувати на тимчасово окупованих територіях т.зв. рублевий грошовий обіг.

Стало відомо, що центральний банк терміново закуповує 62 нові армійські намети для своїх польових установ. Це спеціальні військові підрозділи ЦБ, які займаються обслуговуванням як військових частин, зокрема провідних бойові дії, і організацією грошового звернення тих територіях, де немає стаціонарних філій регулятора.

Планують поставити два види наметів – АПМ-12 та наметів М-10. Обидва види погодні, і в них можуть розміститися до 600 осіб. Намет АПМ-12 може використовуватись також для розміщення складів, силових енергетичних установок та іншого обладнання, - зазначив Гетманцев.

Нардеп наголосив, що ці дані свідчать про швидкий можливий десант – батальйон співробітників ЦП, приблизно в 300 осіб.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський ініціював розширення програми кредитування для підприємців на базі програми "5-7-9%".

Читайте також