Імпорт всіх необхідних товарів в Україні максимально спростять - Зеленський

Президент доручив прискорити постачання всіх необхідних товарів з-за кордону
Головне
Імпорт всіх необхідних товарів в Україні максимально спростять - Зеленський
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
18 Березня 2022, 16:46
читать на русском

Президент Володимир Зеленський доручив максимально прискорити постачання в Україну всіх необхідних товарів з-за кордону.

Про це глава держави повідомив у черговому відеозверненні.

Доручив Кабінету міністрів, секретарю РНБО і спікеру Верховної Ради розробити такий формат рішень, який дасть змогу максимально прискорити постачання всіх необхідних товарів з-за кордону. Насамперед це стосується продуктів, пального та інших товарів, які задовольняють базові потреби суспільства, - сказав він.

За словами президента, війна – не час для того, щоб бюрократи, карʼєристи з різних відомств ускладнювали забезпечення людей.

Ми хочемо максимально спростити проходження через митницю всіх товарів, які необхідні зараз українцям. Якщо для цього треба прибирати податки й акцизи на час воєнного стану, ми готові це зробити. Якщо для цього треба прибрати митників, які не розуміють завдань воєнного часу, діяти швидко, – ми це зробимо, - зазначив він.

Зеленський каже, що українські кордони повинні бути відкритими для всього, що потрібно українцям:

Чекаю відповідних рішень до кінця дня. А потім – і підтримки від народних депутатів. Бо кожен зараз повинен працювати тільки на українців, тільки на нашу державу, на оборону. Не на амбіції. Не на страхи. Не на бюрократію.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ініціював розширення програми кредитування для підприємців на базі програми "5-7-9%".

Читайте також

1