Ці вибори є одними з найскладніших в історії України - ЦВК

Вибори проходять в умовах пандемії, що також ускладнює процес
Головне
Ці вибори є одними з найскладніших в історії України - ЦВК
Скриньки для бюлетенів, вибори (фото: Парламент UA)
25 Жовтня 2020, 12:35
читать на русском

Вибори депутатів обласних, районних, сільських рад, а також селищних, сільських і міських голів, які сьогодні проходять в країні, є одними з найскладніших в історії України.

Про це голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко заявив на брифінгу, повідомляє ЦВК на своїй сторінці у Facebook.

Загалом це одні з найскладніших виборів в історії України, тому що у нас зійшлися декілька факторів. Це і виборче законодавство, і реформа адміністративно територіального устрою відбулася, що призвело до того, що більша частина виборів – перші вибори, - сказав Діденко.

Голова ЦВК нагадав, що ці вибори проходять в умовах пандемії, що також ускладнює процес голосування.

Читайте також

Нагадаємо, що у суботу, 24 жовтня, національна поліція склала 54 протоколи через незаконну агітацію в день тиші перед місцевими виборами.

Серед основних видів незаконної агітації найбільше зафіксовано випадків агітації на білбордах, роздача агітаційної продукції, агітація на будівлях та заклики голосувати за партію або кандидата.

У неділю, 25 жовтня 2020 року, українці обирають мерів міст, голів селищ, сіл і територіальних громад (ОТГ) та депутатів місцевих рад –тсільських і селищних, міських, районних та обласних, районних у містах. У Києві, крім виборів міських голови і ради, проходять вибори районних рад.

На вході до виборчих дільниць відбувається ініційоване Зеленським опитування, де виборців просять відповісти на 5 актуальних запитань.

1