Циклон несе до України дощ та мокрий сніг: що приготувала українцям погода

Негода вируватиме у західних областях України
Циклон несе до України дощ та мокрий сніг: що приготувала українцям погода
Зима, автомобіль, дорога Фото: Chris Peeters з Pexels
16 Грудня 2022, 08:10
читать на русском

Перед вихідними, 16 грудня, на погоду у західних та північних областях України впливатиме циклон Erdmute. Він принесе негоду також на Вінниччину.

Про це розповіла синоптик Наталка Діденко.

В п'ятницю там очікується мокрий сніг з переходом у дощ (бо потепліє), пориви вітру до штормових, знову ускладнення ситуації на дорогах", - попередила синоптик.

Натомість на півдні України, у східних областях та у більшості центральних опадів суттєвих не передбачається, каже синоптик. За її прогнозом, температура повітря завтра буде досить високою, протягом дня очікується 0...+4 градуси, на півдні +5...+9, а в Криму потеплішає до +12 градусів.

Надалі опади припинятимуться, проте похолоднішає: у понеділок-вівторок морози посиляться і вночі навіть можливо до -12...-17 градусів. Але й це короткочасно, з середи знову стовпчики термометрів піднімуться вгору", - спрогнозувала Наталка Діденко.

Нагадаємо, за прогнозом синоптиків перший місяць зими буде не надто холодним та сніжним, як і останні 30 років. У грудні у західних областях, Вінницькій, Житомирській середньомісячна температура буде на градус-півтора вище за норму, на решті території — у межах норми.

Читайте також

1