Ціна на газ у грудні зросла до 40 гривень за кубометр у деяких регіонах України

Річні тарифні плани продовжують бути значно вигіднішими
Головне
Ціна на газ у грудні зросла до 40 гривень за кубометр у деяких регіонах України
Газ (Фото: pexels)
26 Листопада 2021, 14:43
читать на русском

Частина газопостачальних компаній вже опублікувала ціни на свої місячні тарифи на постачання газу для населення у грудні. Так, подекуди ціни сягають майже 40 гривень за кубометр блакитного палива

Про це йдеться у повідомленнях пресслужб відповідних газопостачальних компаній.

Так, компанія "ТАС Енергія країни" пропонує газ за тарифом 38,35 грн за кубометр. Цей тариф є аналогічним до тарифу у листопаді, в той час, як у жовтні він становив 30,06 грн, а у вересні 20,96 грн за кубометр.

Газопостачальна компанія "Светлогаз" встановила тариф на рівні 34,99 грн, що трохи дешевше тарифу за попередній місяць.

Більшість постачальників блакитного палива пропонують населенню лише річні тарифи на тепло, які коливаються у межах від 7,80 гривень до 13,50 гривень за кубометр газу.

Зокрема, компанія ГК "Нафтогаз України", пропонує своїм споживачам річний тариф на рівні нижче 8 гривень - 7,96 грн за кубометр. Однак, для абонентів, щодо яких компанія виконує функції ПОН (постачальник "останньої надії") така пільгова ставка може змінитися вже з 1 грудня.

Нагадаємо, у комунальному підприємстві "Київтеплоенерго" повідомили про застосування штрафних санкцій до киян, які мають значні заборгованості перед постачальником теплоенергії та гарячої води. Загальна заборгованість киян за опалення та гарячу воду складає близько 3,5 млрд грн.

Читайте також

1