Коли на столі — запіканка із цвітної капусти з грибами, обід обіцяє бути смачним і поживним. Ця апетитна страва ніжна всередині та хрустка зовні, адже готується з додаванням сметанної заливки та має рум’яну сирну скоринку.
Смажені гриби додають цвітній капусті особливої пряності, а цибулька та морква дарують соковитість і насичений аромат. Перед подачею посипаємо свіжою зеленню і насолоджуємося корисною запашною стравою!
Інгредієнти:
- Цвітна капуста - 500 г
- Яйця - 1 шт.
- Шампіньйони - 150 г
- Рослинна олія - 3–4 ст. л.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Сметана - 150–200 г
- Сир твердий - 3 ст. л.
- Сіль до свого смаку
- Свіжа зелень - пучок
Приготування:
- Суцвіття цвітної капусти опускаємо в підсолений окріп і варимо протягом 12 хвилин. Відкидаємо на друшляк. Викладаємо в глибоку форму для запікання.
- Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на грубій тертці. Викладаємо овочі на розігріту сковороду, додаємо рослинну олію. Смажимо на невеликому вогні до м’якості.
- Шампіньони нарізаємо пластинами й додаємо до овочів. Солимо й обсмажуємо суміш 6–7 хвилин, періодично помішуючи.
- Підсмажені гриби з овочами викладаємо у форму на цвітну капусту.
- Твердий сир натираємо на середній тертці й посипаємо овочі.
- У глибоку посудину розбиваємо яйце, додаємо сметану і дрібку солі. Збиваємо. Виливаємо яєчно-сметанну суміш на шар сиру.
- Цвітну капусту з грибами ставимо у розігріту духовку. Запікаємо протягом 15 хвилин за температури 180 °С.
Посипаємо страву свіжою зеленню, викладаємо на тарілки і смакуємо.
Читайте також