Рецепт ситного обіду: цвітна капуста з грибами і сиром в духовці

Запечена цвітна капуста з грибами достатньо ситна страва, тому її можна подавати і самостійно, і як гарнір до м’яса чи риби
Рецепт ситного обіду: цвітна капуста з грибами і сиром в духовці
16 Січня 2023, 22:38
читать на русском

Коли на столі — запіканка із цвітної капусти з грибами, обід обіцяє бути смачним і поживним. Ця апетитна страва ніжна всередині та хрустка зовні, адже готується з додаванням сметанної заливки та має рум’яну сирну скоринку.

Смажені гриби додають цвітній капусті особливої пряності, а цибулька та морква дарують соковитість і насичений аромат. Перед подачею посипаємо свіжою зеленню і насолоджуємося корисною запашною стравою!

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста - 500 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Шампіньйони - 150 г
  • Рослинна олія - 3–4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста  - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Сметана  - 150–200 г
  • Сир твердий  - 3 ст. л.
  • Сіль  до свого смаку
  • Свіжа зелень - пучок

Приготування:

  1. Суцвіття цвітної капусти опускаємо в підсолений окріп і варимо протягом 12 хвилин. Відкидаємо на друшляк. Викладаємо в глибоку форму для запікання.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на грубій тертці. Викладаємо овочі на розігріту сковороду, додаємо рослинну олію. Смажимо на невеликому вогні до м’якості.
  3. Шампіньони нарізаємо пластинами й додаємо до овочів. Солимо й обсмажуємо суміш 6–7 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Підсмажені гриби з овочами викладаємо у форму на цвітну капусту.
  5. Твердий сир натираємо на середній тертці й посипаємо овочі.
  6. У глибоку посудину розбиваємо яйце, додаємо сметану і дрібку солі. Збиваємо. Виливаємо яєчно-сметанну суміш на шар сиру.
  7. Цвітну капусту з грибами ставимо у розігріту духовку. Запікаємо протягом 15 хвилин за температури 180 °С.

Посипаємо страву свіжою зеленню, викладаємо на тарілки і смакуємо.

Читайте також