ЦВК дозволила зареєструвати мера Умані на вибори

ЦВК зобов’язала тервиборчком дотримуватися вимог законодавства України
ЦВК дозволила зареєструвати мера Умані на вибори
Фото: Уманська міська рада
29 Вересня 2020, 22:14
читать на русском

Центральна виборча комісія розглянула та скасувала постанову Уманської міської ТВК про відмову в реєстрації кандидата на посаду Уманського міського голови Олександра Цебрія.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

До ЦВК надійшла скарга Черкаської обласної організації політичної партії "Пропозиція", у якій суб’єкт звернення просив, зокрема, визнати протиправною бездіяльність Уманської міської територіальної виборчої комісії щодо неповідомлення про виявлені недоліки у поданих до цієї виборчої комісії документах для реєстрації кандидата на посаду Уманського міського голови Цебрія О.В., висунутого зазначеною місцевою організацією політичної партії. А також – у зв’язку з цим скасувати постанову вказаної виборчої комісії про відмову в реєстрації кандидата на посаду Уманського міського голови Цебрія О.В.

Читайте також

Комісія встановила, що порушення, через які відмовили у реєстрації Цебрія, фактично є неточностями у поданих документах, і це не є перешкодою для розуміння змісту викладених відомостей, тож вони можуть бути усунуті в порядку, визначеному Виборчим кодексом.

Такі недоліки не можуть вважатися підставою для відмови в реєстрації кандидата на посаду міського голови, – прокоментували у ЦВК.

Тервиборчком Умані зобов'язується до 21:00 30 вересня повторно розглянути документи, подані для реєстрації Цебрія, відповідно до вимог Виборчого кодексу і з урахуванням постанови ЦВК, і невідкладно поінформувати ЦВК про прийняте рішення.

Також ЦВК звернула увагу Уманської міської ТВК на необхідність неухильного дотримання вимог законодавства України в ході реалізації повноважень щодо підготовки і проведення місцевих виборів та організації своєї роботи.

Нагадаємо, що міський голова Умані на Черкащині Олександр Цебрій стверджував, що територіальна виборча комісія позбавила його можливості балотуватися на посаду міського голови на виборах 25 жовтня. ТВК зареєструвала кандидатами на посаду міського голови, двох людей із такими ж іменами, як у чинного мера.

1