ЦВК вдруге визнала Вірастюка переможцем на довиборах в Раду

Його визнали народним депутатом
Головне
ЦВК вдруге визнала Вірастюка переможцем на довиборах в Раду
Василь Вірастюк (Фото: Фейсбук)
19 Травня 2021, 19:01
читать на русском

Центральна виборча комісія визнала перемогу кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка за результатами виборів в окрузі №87.

Відповідне рішення прийнято на засіданні ЦВК.

Зазначається, що перед цим у середу ЦВК визнала недійсним голосування на 6 дільницях округу. Таким чином не підлягають врахуванню 3189 голосів виборців, які голосували на цих дільницях.

Після цього за Вірастюка лишилося 14 811 голосів. Його конкуренти набрали: Олександр Шевченко - 13 942, Руслан Кошулинський - 13 463.

Відповідно до закону про вибори народних депутатів України, народним депутатом обрано Василя Вірастюка, - додали на засіданні ЦВК.

Контекст. 28 березня в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) та №87 (Івано-Франківська область) відбулися проміжні вибори народних депутатів України. У Донецькій області переміг Андрій Аксьонов.

На довиборах до Верховної Ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області здобув перемогу кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк. Однак офіційні результати виборів не були оприлюднені аж до 22 квітня, оскільки їх оскаржували у судах через численні порушення при підрахунку голосів.

Увечері 1 травня Велика Палата Верховного Суду визнала протиправним і скасувала протокол Центральної виборчої комісії про встановлення результатів виборів на 87-му окрузі на Франківщині та визнання Василя Вірастюка переможцем.

А  травня ЦВК відмовила в реєстрації кандидата Вірастюка народним депутатом по 87 округу.

1