Данілов - депутатам з Німеччини: візьміть додому по п'ять біженців

Секретар РНБО прокоментував заяву Нільcа Шміда
Данілов - депутатам з Німеччини: візьміть додому по п'ять біженців
Олексій Данілов Фото: rnbo.gov.ua
10 Листопада 2021, 20:04
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов прокоментував заяву німецького експерта Нільcа Шміда щодо залучення України до розв'язання проблеми біженців на кордоні з Білоруссю.

Під час брифінгу Данілов сказав, що на сьогоднішньому засіданні РНБО розглядали цю заяву.

У нас є пропозиція соціал-демократам Німеччини: взяти собі додому по два, по три, по п’ять біженців. Якщо мало місця в Бундестазі, то нехай їх беруть до себе і нехай там знаходяться. З якого переляку ми маємо брати їх до себе, якщо німці мають про них піклуватися?... Дуже дивно, коли німці починають розповідати, що нам з цього приводу робити, - сказав секретар РНБО.

Також сьогодні на засіданні РНБО розглянули питання щодо ситуації на кордоні між Білоруссю та Польщею.

У нас відбулася зустріч з нашими розвідниками, з нашими силовиками... Всі відповідні відомства отримали відповідні вказівки, які найближчим часом будуть оформлені у нормативно-правовий документ, і всі будуть обов'язково їх виконувати, - сказав він.

Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. 8 листопада ситуація на кордоні загострилася, коли до території Польщі підійшли кілька сотень мігрантів з дітьми та почали штурмувати огородження з колючим дротом.

Читайте також

1