Данілов: Росія розповсюджує сепаратизм на півдні України

В РНБО закликали місцевих чиновників протидіяти російському впливу
Головне
Данілов: Росія розповсюджує сепаратизм на півдні України
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
18 Червня 2021, 10:40
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив про російський сепаратизм на півдні України.

В етері програми "Право на владу" секретар РНБО сказав, що Росія напередодні виборів "будує систему розповсюдження свого сепаратистського настрою" в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях.

На його думку, місцева влада повинна брати безпосередню участь у боротьбі з російським впливом.

Мені на пресконференції одна дівчина поставила питання стосовно розгортання російської мережі в Миколаєві. Мер міста каже: "Я ні на що впливати не можу". Знаєте, це настільки дивна позиція, - сказав Данілов.

Він переконаний, що "всі мають розуміти, що сьогодні в сучасному світі відбувається, від депутата сільської, селищної, міської ради до мера такого міста як Миколаїв".

Друзі, схаменіться. Росія - країна-агресор. Будь-яка людина, яка починає тут розгортати і впливати на вибори... Ми маємо з корінням все це припиняти... Вони (російські окупанти. - Ред.), як хижаки, почали розповзатися скрізь. Чим закінчилося? Закінчилося тим, що РФ з Ростовської області почала війну... А зараз хтось каже про "конфлікт". Про який "конфлікт" ви кажете, представники РФ? Це війна з РФ, яка зсередини підтримується людьми, для яких Путін до цього часу є тим, чим він для них є, - сказав Данілов.

Нагадаємо, у квітні Данілов заявив, що Рада національної безпеки й оборони (РНБО) готує різні сценарії реагування на скупчення російських військ біля українського кордону. За ситуацією спостерігають цілодобово.

Читайте також