Данілов розповів, де зараз українські олігархи та що з ними буде після війни

Не всі українські багачі втекли з України під час війни
Данілов розповів, де зараз українські олігархи та що з ними буде після війни
Олігарх (Фото: vgudok.com)
3 Вересня 2022, 05:10
читать на русском

Після перемоги України у війні з рф буде зрозуміло, чим займались українські олігархи, а деякі з них стануть бідними.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов у "VIP з Наталією Мосейчук".

Після того, як був ухвалений закон про олігархів, він вже від першого дня зробив дуже важливу роботу. Перше - суспільство про них стало говорити публічно. До цього навіть слово "олігарх" звучало якось утаємничено. Це була якась група людей, яка була заможна. А після прийняття закону і під час війни я думаю, що дуже багато з них є внутрішньо усвідомлені. Під час війни люди аналізують дуже багато речей. Я точно знаю тих олігархів, які не виїхали з України, я знаю тих, які мандрують туди-сюди, - сказав він.

За словами Данілова, частина олігархів можуть стати бідними після закінчення війни.

Після війни усім буде відомо, хто чим займався, хто виїхав заздалегідь. Про ним мало хто говорить, бо може хтось з них після цієї війни стане бідним. У ці часи зараз порушується дуже багато тем, які до цього часу не порушувались. А це - питання подвійного громадянства, наявності декількох паспортів.

Тоді в мене питання, а громадянином якої держави він є. Це не сором, але потрібно сказати, скільки паспортів у тебе є. У сучасному світі ви нічого не можете приховати, - сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, що після деокупації захоплених росією територій Донецької та Луганської областей передусім тамтешнім жителям треба буде якось порозумітися з рештою українців, а не навпаки.

Читайте також