Данілов розповів, коли введуть в дію закон про національний спротив

Закон набуде чинності 1 січня
Важливо
Данілов розповів, коли введуть в дію закон про національний спротив
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
3 Грудня 2021, 19:03
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов під час міжвідомчої наради щодо виконання вимог Закону України "Про основи національного спротиву" розповів про стан формування системи територіальної оборони України.

Про це повідомили у пресслужбі РНБО.

Процес формування Командування Сил територіальної оборони ЗСУ потрібно закінчити в максимально стислі терміни, заявив Данілов.

Він зазначив, що закон "Про основи територіального спротиву" набуде чинності 1 січня 2022 року. Він є ключовим для розбудови цілісної системи територіальної оборони України з огляду на актуальні загрози.

В умовах ескалації гібридної агресії РФ, загострення ситуації навколо наших кордонів, цей закон є одним з фундаментальних запобіжників, механізмом реалізації концепції всеохоплюючої оборони нашої держави, - підкреслив секретар РНБО.

Він також наголосив, що з урахуванням рівня загроз у кожному регіоні України потрібно в найкоротші терміни завершити процес формування Командування Сил територіальної оборони ЗСУ, регіональних органів військового управління, бригад та батальйонів Сил територіальної оборони. Доцільно переглянути підходи до розміщення та комплектації підрозділів територіальної оборони.

Необхідно формувати ядро територіальної оборони в кожній громаді, люди мають знати чіткий алгоритм дій із захисту своєї землі, - підкреслив Данілов.

Нагадаємо, 16 липня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон "Про основи національного спротиву", ініційований президентом Володимиром Зеленським (№5557).

Читайте також наш матеріалНаціональний спротив Зеленського: що воно таке та як працюватиме.

Читайте також

1