Данілов звинуватив олігархів в енергетичному саботажі

Питання про стан справ в енергетиці розглянули на засіданні РНБО
Головне
Данілов звинуватив олігархів в енергетичному саботажі
Олексій Данілов (фото: facebook.com/rnbou)
22 Жовтня 2021, 19:32
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що зараз відбувається "саботаж зі створення повного енергетичного балансу України". Провина лежить на олігархах.

Про це Данілов повідомив на брифінгу за підсумками засідання РНБО, яке відбулось 22 жовтня.

Крім цього, про підготовку до опалювального сезону доповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, низка міністрів, керівники газотранспортної системи, начальники газових сховищ, а також глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

За підсумками засідання Кабміну і місцевим органам влади доручили виконати рішення РНБО і укази президента Володимира Зеленського, які ухвалили ще влітку.

Данілов звинуватив олігархів у саботажі попередніх рішень РНБО і указів президента в енергетичній сфері. З цього питання, за його словами, створюється спеціальна робоча група.

Зараз є саботаж рішення по створенню повного енергетичного балансу України. Певне коло осіб, яких в народі називають олігархами - можуть бути причетні до цього саботажу, - сказав він.

При цьому секретар РНБО не уточнив, що робитимуть з високими цінами на газ. Але уряду доручили за три дні пред'явити механізм безперебійних поставок газу бюджетним установам.

1