Данія передала Україні півсотні апаратів ШВЛ

Крім того, Україна запросила Данію до роботи Кримської платформи
Данія передала Україні півсотні апаратів ШВЛ
10 Листопада 2020, 22:59
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів віртуальну зустріч із міністром закордонних справ Данії Йеппе Кофодом.

Про це повідомили на сайті МЗС України.

Зокрема, Дмитро Кулеба висловив вдячність уряду Данії за надання 50 апаратів штучної вентиляції легень для лікування критично хворих пацієнтів.

Україна вдячна за цей знак справжньої дружби та підтримки з боку Данії, - зазначив міністр.

Крім того, урядовці вели перемовини щодо участі Данії в роботі Кримської платформи, яка покликана об`єднати міжнародні зусилля для захисту прав людини та деокупації українського півострова. Дмитро Кулеба повідомив Йеппе Кофоду про установчий саміт Кримської платформи, запланований на травень 2021 року, та запросив Данію долучитися до її роботи.

Також очільник МЗС запросив данські компанії до участі у проєкті “Велике будівництво” та розвитку української інфраструктури.

Міністри домовилися про створення українсько-данської бізнес-ради задля розвитку торгівлі та інвестицій між Україною і Данією.

Читайте також

Нагадаємо, що у Данії виявили мутовану версію коронавірусу у 214 людей. Нову версію коронавірусу пов'язують з норковими фермами. В Данії заявили, що таку кількість випадків виявили з червня цього року.

Раніше повідомлялося, що у Європі з'явився новий вид коронавірусної інфекції під назвою 20A.EU1, який швидко поширюється. Новий вид коронавірусу вперше знайшли у сільськогосподарських робітників.

1