ДБР понад пів року ігнорує факт незаконного виїзду на відпочинок у Грецію керівника НКРЕКП Валерія Тарасюка

У червні 2023 року Тарасюк перебував на відпочинку у Греції
Головне
ДБР понад пів року ігнорує факт незаконного виїзду на відпочинок у Грецію керівника НКРЕКП Валерія Тарасюка
Валерій Тарасюк (фото: УНІАН)
20 Березня 2024, 09:30
читать на русском

Новий голова НКРЕКП  - Валерій Тарасюк. Про його призначення Нацкомісія повідомила 3 березня 2024 року. Раніше Тарасюк вже очолював НКРЕКП з 2019 по 2022 рік. А до призначення зараз  Головою Нацкомісії був її членом.

В цей самий час, зокрема, у 2023 році, Тарасюк скористався своїм службовим становищем та виїхав нібито у відрядження, а насправді на відпочинок, до Греції, інформували "Українські новини".  

Як йдеться у матеріалі, наказом НКРЕКП було відряджено до Афін (Греція) з 4 по 11 червня для участі у 28-му Афінському електроенергетичному форумі Енергетичного Співтовариства (захід проводився 7-8 червня). Про це було повідомлено режимно-секретний відділ НКРЕКП.

Водночас іншим наказом НКРЕКП Тарасюку надали відпустку на 9 календарних днів – з 8 по 16 червня.

 "Таким чином, Тарасюк В.В. в порушення п. 214 Правил перетинання державного кордону України громадянами України, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 року № 57, як член державного колегіального органу, в період 12-17.06.2023 року перебував за межами України не в цілях службового відрядження", – уточнює видання з посиланням на  Ігоря Мосійчука.

Тарасюк при цьому не повідомив до режимно-секретного відділу НКРЕКП про зміну терміну перебування за кордоном. Цим він порушив вимоги п. 696 "Порядку організації та забезпечення режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях", затвердженого Постановою Кабміну від 18.12.2013 № 939.

З плином пів року після вказано скандалу, у ДБР не вжили  заходів з метою притягнення Тарасюка до відповідальності. Також наразі відсутня інформація і про те, як після фактів ймовірного зловживання службовим становищем, вказаний чиновник взагалі став кандидатом на посаду керівника НКРЕКП та врешті її отримав.

Нагадаємо, за незаконний виїзд за кордон ДБР затримало народного депутата Олександра Дубінського. Держбюро розслідувань та СБУ встановили, що депутат, за аналогією з Тарасюком, вносив неправдиві дані до офіційних документів, на підставі яких виїжджав за кордон. Зокрема, Дубінський вказував, що нібито супроводжував свого батька на лікування, хоча насправді метою його виїзду був відпочинок.

Читайте також

1