ДБР розглядає дві версії щодо мотивів у справі про масовий розстріл військових у Дніпрі

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за трьома статтями
Головне
ДБР розглядає дві версії щодо мотивів у справі про масовий розстріл військових у Дніпрі
Фото: з відкритих джерел
27 Січня 2022, 18:59
читать на русском

Державне бюро розслідувань за фактом масового розстрілу військовослужбовців було відкрито кримінальне провадження одразу за трьома статтями КК України – ст. 115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення та привласнення військовослужбовцем зброї та боєприпасів).

Про це повідомила радник із комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян під час брифінгу 27 січня.

За її словами, також було відкрито кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Нацгвардії, що могло призвести до трагедії на "Південмаші". Під час розстрілу загинуло чотири людини, ще п'ятеро людей отримали поранення.

ДБР перевіряє кілька версій щодо мотивів злочину., зокрема інформацію про бійку та цькування, "травлення" Рябчука іншими військовими. Наразі триває допит підозрюваного.

Перевіряться кілька версій, зокрема можливі нестатутні відносини, що призвело до злочину, - сказала вона.

Своєю чергою прокуратура буде вимагати для стрільця утримання під вартою, причому – без альтернативи.

Нагадаємо, вночі 27 січня 21-річний нацгвардієць з Одеської області (Рябчук Артемій Юрійович 2001 р. н.) влаштував масову стрілянину з автомата Калашникова на території Південного машинобудівного заводу - він вбив чотирьох військових та одну цивільну особу. Ще п'ятьох людей з пораненнями доправили до лікарні.

Після розстрілу Рябчук втік, однак його вдалося затримати. Артем Рябчук під час затримання у деталях розповів подробиці вбивства. Мотивом вбивці називають "дідівщину".

Читайте також

1