Масовий розстріл військовослужбовців у Дніпрі: нові подробиці

Солдата, який влаштував стрілянину ще не знайшли
Масовий розстріл військовослужбовців у Дніпрі: нові подробиці
поліція Фото: kyiv.npu.gov.ua
27 Січня 2022, 09:37
читать на русском

Вночі 27 січня 21-річний військовослужбовець влаштував масову стрілянину з автомата Калашникова на території Південного машинобудівного заводу - він вбив чотирьох військових та одну цивільну особу. Ще п'ятьох людей з пораненнями доправили до лікарні.

Як повідомляє поліція Дніпропетровської області, у місті та в області введено поліцейську спецоперацію: тривають пошуки підозрюваного - це уродженець Одеської області, солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович 2001 р. н.

На місце події відразу виїхала оперативно-слідча група на чолі з керівництвом ТУ ДБР у місті Полтава, що поширює свою діяльність на територію Дніпра, та з Києва - група на чолі з керівництвом Головного слідчого управління ДБР.

У ході попереднього огляду місця події встановлено, що один із військовослужбовців Нацгвардії відкрив вогонь з автоматичної зброї по товаришах по службі. У результаті 5 осіб загинули, серед них одна цивільна, ще 5 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, - розповіли у Державному бюро розслідувань.

Після розстрілу солдат втік, прихопивши зброю та набої.

Рябчук Артемій, який розстріляв солдатів у Дніпрі Фото: МВС

Причини та мотиви особи, яка вчинила злочин, встановлюються.

Спікер Нацгвардії Руслан Музичук заявив, що стрілець раніше характеризувався позитивно і проходив бесіди з психологом.

Державне бюро розслідувань також детально вивчає порядок організації служби та охорони стратегічного об'єкта відповідальними посадовими особами.

Мешканців Дніпра та району просять бути уважними та обачними, повідомляти про будь-яких підозрілих осіб до правоохоронних органів.

Гаряча лінія ТУ ДБР у місті Полтава: 0 800 350 352

У соцмережах почали з'являтися фото з місця розстрілу. Їх можна побачити за посиланнями (обережно! 18+):

https://t.me/huevyydnepr/3779

https://t.me/c/1450213869/16739

https://t.me/c/1352292119/2599

Найстаршому із загиблих було 34 роки. Наймолодшому — 20 років.  Цивільна жінка, яка загинула під час стрілянини, мала 36 років.

У Телеграм-каналі PavlovskyNEWS з'явилося відео, де нацгвардієць, який розстріляв людей, ловить попутку біля "Південмашу".

Читайте також