ДБР розслідуватиме можливу державну зраду депутата-слуги Київської облради Склярова

Скляров контролює бізнес на території РФ і використовує низку компаній для легалізації на території України кремлівських грошей.
Головне
ДБР розслідуватиме можливу державну зраду депутата-слуги Київської облради Склярова
Олександр Скляров
19 Жовтня 2023, 09:33
читать на русском

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальну справу за підозрою у державній зраді депутата Київської обласної ради від партії "Слуга народу" Олександра Склярова. Про це повідомив народний депутат України Олександр Дубінський.

"За моєю заявою, через рішення Шевченківського райсуду Києва - генерал-майор ДБР Сухачов був змушений зареєструвати кримінальну справу за підозрою в державній зраді депутата Київської обласної ради від "Слуга народу" Олександра Склярова", - повідомив нардеп у своєму Telegram-каналі.

За слова Дубінського, Скляров контролює бізнес на території РФ і використовує низку компаній для легалізації на території України кремлівських грошей, за допомогою яких фінансує низку депутатів Київської обласної ради.

"Особливу увагу слід приділити також тому факту, що Скляров працевлаштований в державний Укртрансгаз, що входить в структуру НАК Нафтогаз України", - зазначив нардеп.

Раніше Дубінський вже розповідав, що у Київській обласній раді діє група, яка працює на Російську Федерацію. Ексглава облради Олександр Скляров з початку повномасштабної війни проти України став власником нерухомості та підприємств у РФ.

"Протягом 3 років у Київській обласній раді діє група осіб, які прямо пов'язані із ФСБ та фінансуються з Росії. Зокрема, йдеться про колишнього керівника Київської обласної ради Олександра Склярова. З моменту початку російсько-української війни він став власником нерухомості та низки підприємств на території держави агресора", - повідомив народний депутат Олександр Дубинський у своєму Telegram.

Він зазначив, що Скляров, отримуючи гроші від бізнесу в Росії, створив та фінансував депутатське об'єднання у Київській облраді "Відродження Київщини", яке саботувало роботу установи під час війни.

"Створено та підтримувалася діяльність цього об'єднання, у тому числі за участю депутата Київської обласної ради Андрія Засухи, який має російське громадянство (здав мандат після скандалу). Маючи доступ до інформації оборонного значення (виділення коштів обласного бюджету на потреби ТРО, створення системи оборонних укріплень) ), група "Відродження Київщини" російських агентів Склярова та Засухи саботувала роботу обласної ради", - зазначив нардеп.

За його інформацією, Скляров тепер став радником голови правління НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова, завдяки чому отримав доступ до стратегічної інформації у нафтогазовій сфері.

1