ДБР скасувало виклики учасників Революції Гідності на допити

Виклики на допити до ДБР скасовано у зв’язку з поширенням епідемії COVID
ДБР скасувало виклики учасників Революції Гідності на допити
ДБР Фото: сторінка ДБР у Фейсбук
20 Листопада 2020, 10:20
читать на русском

Державне бюро розслідувань повідомило про причини викликів на допити до ДБР учасників Революції Гідності напередодні Дня Гідності та Свободи. У ДБР заперечують політичні мотиви у справі.

Про це йдеться у повідомленні ДБР, розміщеному на сайті відомства.

Держбюро зазначає, що кримінальне провадження зареєстроване Офісом генерального прокурора на виконання рішення суду.

Досудове розслідування відповідно до статті 214 КПК України доручено Державному бюро розслідувань. Слідчі дії, а саме допити вказаних осіб у якості свідків, зумовлені необхідністю виконання статті 2 КПК України щодо забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування всіх обставин кримінального провадження, - зазначають у ДБР.

Читайте також

Відомство повідомило, що виклики осіб на допити до ДБР скасовано у зв’язку з поширенням епідемії COVID-19.

Інформація про політичні мотиви викликів учасників Революції Гідності на допити до ДБР не відповідає дійсності. Підтвердженням маніпуляцій щодо приурочення вказаних викликів до Дня Гідності та Свободи є те, що допити скасовані ще 2 тижні тому, але свідки про факт викликів заявляють лише тепер, - зазначають у ДБР.

Нагадаємо, 19 листопада у своєму Telegram-каналі шеф-редакторка видання LB.ua Соня Кошкіна повідомила, що Державне бюро розслідувань викликало на допити державних діячів, які були лідерами "Євромайдану".

Зазначалося, що заявником у справі є Ренат Кузьмін – колишній перший заступника генпрокурора у 2010-2013 роках, чинний нардеп від "ОПЗЖ".

Детальніше про конфлікт довкола музею та реакцію соцмереж на обшуки читайте у нашому матеріалі: Шоу силовиків чи необхідні слідчі дії: що соцмережі думають про обшук у Музеї Революції Гідності

1