День єднання: Зеленський записав звернення до українців

Президент закликав громадян до об'єднання
Головне
День єднання: Зеленський записав звернення до українців
Прапор України Фото: https://www.facebook.com/groups/200083990530542/user/100002054361618/
16 Лютого 2022, 10:00
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський 16 лютого привітав громадян з Днем єднання та записав для них нове відеозвернення.

Відео з привітанням опубліковане у соцмережах глави держави.

Сьогодні важливий день - день єднання нас усіх. Ми різні: різного віку, різної статі, з різних міст, регіонів, різних професій, різних талантів, різних знань, мов, релігій, але об'єднує нас єдине бажання - бажання жити, жити в мирі, жити щасливо, однією родиною, з дітьми, з батьками, - зазначив Зеленський.

За його словами, кожен українець має любити свою країну та бути готовим до об'єднання, оскільки саме це допоможе захистити державу:

І ніхто наш дім не буде так любити, як ми любимо, і ніхто, тільки ми разом зможемо наш дім захистити. З Днем єднання, синьо-жовті! З Днем єднання, Україно! Схід, Захід, Південь, Північ - звучить тільки разом, але звучить сильно.

Нагадаємо, День єднання в Україні вперше почали відзначати у 2022 році. Після того, як відповідний указ "Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства" підписав президент. Зеленський призначив це свято на 16 лютого, оскільки саме сьогодні очікувався наступ Росії на Україну.

Читайте також

1