Депутат у Словаччині спаплюжив український прапор: реакція МЗС

За дії народного обранця довелося вибачатися голові МЗС країни
Депутат у Словаччині спаплюжив український прапор: реакція МЗС
Депутат у Словаччині облив українського прапора водою Фото: скріншот з відео
9 Лютого 2022, 12:37
читать на русском

Депутати парламенту Словаччини під час позачергового засідання, присвяченого оборонній угоді зі США, облили прапор України водою, а потім забрали його.

Інцидент стався 8 лютого.

Як повідомляє телеканал TASRTV, український прапор винесли депутати від провладної партії "Свобода і солідарність", однак вони розгорнули його і підняли коло трибуни у перевернутому вигляді.

Після цього депутати ультраправої партії "Наша Словаччина" висловили свою незадоволеність цим кроком колег, виливши на український прапор пляшку води. Це зробили представники ультраправої партії "Наша Словаччина" Андрій Медвецький та Марек Котлеба.

У посольстві України у Словаччині відреагували на цей інцидент у Твіттері та зазначили, що це було "негідне поводження з прапором України"з боку депутатів.

Засуджуємо й вимагаємо вибачень, - додали у посольстві.

Згодом міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок у своєму Фейсбуці заявив, що йому соромно за депутатів національного парламенту, які осквернили прапор України.

Мені шкода і ще більш соромно, що це сталося під час моїх переговорів у Києві. Просимо вибачення дипломатичним чином, — написав Корчок.

Нагадаємо, минулого року прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович, чий уряд опинився на межі розвалу через закупівлю російської вакцини, вирішив пожартувати і сказав, що розрахується Закарпаттям за російський "Спутнік V".

Після цього жарту за слова Матовича також вибачався міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок.

Читайте також

1