Депутат з "Голосу" став наймолодшим керівником фракції в історії ВР

Обрано керівника фракції "Голос" у парламенті
Депутат з "Голосу" став наймолодшим керівником фракції в історії ВР
Ярослав Железняк Фото: сторінка депутата у Фейсбук
29 Грудня 2020, 08:28
читать на русском

У парламентській фракції "Голосу" змінюється керівництво. 31-річний народний депутат Ярослав Железняк очолить фракцію у Верховній Раді.

Як повідомляється на сторінці партії "Голос" у Facebook, попередній керівник фракції Сергій Рахманін заявив про відставку.

Фракція партії "Голос" у Верховній Раді на своєму засіданні 28 грудня ухвалила рішення про ротацію на посаді голови фракції, задовольнивши заяву Сергія Рахманіна. Новим головою фракції обраний Ярослав Железняк, заступником голови фракції — Роман Костенко, - повідомили у партії.

Також у повідомленні наводяться слова Рахманіна, який пояснив свою відставку.

Головування у фракції не є довічним привілеєм чи довічним ув’язненням. Ротація керівництва є не тільки нормальним, а й необхідним процесом для молодої політичної сили, де є достатня кількість яскравих, самодостатніх особистостей, - сказав політик.

За його словами, звільнення дозволить йому "більше зосередитися на продуктивній законотворчій роботі".

Читайте також

Железняк - перший  заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики - також прокоментував кадрові ротації у фракції.

Багато функцій я виконував і раніше як заступник голови. Але тепер матиму ще більше відповідальності перед колегами за довіру. Тож буду наполегливо працювати, аби бути не лише наймолодшим керівником фракції в історії парламенту, але й найефективнішим для нашої команди, - сказав він.

Повноваження нового голови парламентської фракції "Голосу" набудуть чинності після офіційного оголошення на пленарному засіданні Верховної Ради.

Нагадаємо, на початку жовтня у фракції "Голос" повідомили, що колишнього народного депутата Святослава Вакарчука замінить у Верховній Раді доброволець, науковець, режисер та актор Андрій Шараськін.

Читайте також наш матеріал: Пропав "Голос": що буде з партією без Вакарчука

1