Депутат Железняк розкрив інформацію, хто очолить Генпрокуратуру

У Верховній Раді почали збирати підписи за призначення Костіна
Головне
Депутат Железняк розкрив інформацію, хто очолить Генпрокуратуру
Андрій Костін (стоп-кадр відео)
25 Липня 2022, 17:03
читать на русском

На посаду генпрокурора Верховна Рада розгляне кандидатуру голови правового комітету ВР Андрія Костіна.

Про це повідомив народний депутат з фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Генпрокурора ми скоро отримаємо. Буде спадкоємність традицій: Голова правового комітету ВРУ Андрій Костін - Генпрокурор. По голові СБУ виглядає так, що поки призначення відкладається. Але замість буде інше кадрове призначення. Чи навіть можна сказати делегування. Суддю Конституційного суду від ВР, – написав Железняк у Телеграмі.

Тим часом депутат від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин повідомив у Facebook, що у Верховній Раді почали збирати підписи за призначення депутата від фракції "Слуга народу", керівника комітету з питань правової політики Андрія Костіна генеральним прокурором України.

У Верховній Раді почали збирати підписи за призначення Генеральним прокурором Андрія Костіна, депутата Слуги народу, керівника комітету ВРУ з питань правової політики, - написав він.

За словами Юрчишина, комісія по відбору керівника САП "відкинула його кандидатуру як політичнозалежну"

Але щодо Генпрокурора немає вимоги політичної нейтральності. Що це показує. З одного боку ОП зрозуміло (принаймні його частина) що мати аватара Татарова на посаді Генпрокурора не вдасться. А тримати його у статусі в.о. у воюючій країні теж не дуже привабливо. Але реально це шило на мило. І на це шило голосів зібрати достатньо реально. Бо ж свій, слугонародний. Ну і ще людина Єрмака, ще один солдат президента, - каже депутат.

Хто такий Андрій Костін та чим він запам'ятався у Верховній Раді - читайте за посиланням.

Нагадаємо, 17 липня президент підписав два укази - про відсторонення від посад голови СБУ Івана Баканова та генпрокурорки Ірини Венедіктової. На місце Венедіктової Зеленський призначив т.в.о. генпрокурора Олексія Симоненка. 

Верховна Рада на засіданні 19 липня підтримала подання президента Зеленського про звільнення генеральної прокурорки Ірини Венедіктової.

1