Депутати з "Голосу" заявили про розкол фракції

10 народних обранців оголосили про створення нового об'єднання
Головне
Депутати з "Голосу" заявили про розкол фракції
Депутати з фракції Голос Фото: Олексій Гончаренко в Телеграмі
16 Червня 2021, 10:52
читать на русском

Десять депутатів з фракції "Голосу" заявили про розкол у фракції та про створення окремого об'єднання "Справедливість".

Про це повідомила під час виступу у Раді народна депутатка Олександра Устінова.

Вчора керівництво нашої фракції та партії фактично перетнуло червону лінію і зрадило інтересам українців та своїх виборців. Вони голосували за русифікацію, коли обіцяли захищати українську мову та культуру, - сказала вона.

Через це, за словами Устінової, десять народних депутатів (половина парламентської фракції "Голос") вирішила створити окреме об'єднання "Справедливість".

Ми змушені констатувати, що фракція "Голос" уже п'ять місяців як не існує в Верховній Раді, - додала Устінова.

У нове об'єднання увійшли депутати Роман Лозинський, Андрій Шараськін, Юлія Клименко, Олександра Устінова, Наталія Піпа, Ольга Стефанишина, Соломія Бобровська, Володимир Цабаль, Ярослав Рущишин, Галина Васильченко.

Депутати висловили недовіру керівнику фракції Ярославу Железняку "за порушення закону і те, що відмовляється збирати фракцію".

Ми вимагаємо виключення Кіри Рудик за більш ніж 60% прогулів засідань. В програмі Голосу чітко зазначалося, що ми виключатимемо депутатів, які прогулюють більш ніж половину засідань, - заявили депутати.

Нагадаємо, 7 червня політик, шоу-мен та телеведучий Сергій Притула оголосив про вихід з партії "Голос". Своєю чергою на своїй сторінці у Фейсбуці партія оприлюднила заяву, в якій звинуватила Притулу "отримати керівні посади за будь-яку ціну".

Читайте також

1