Депутатка Буймістер готова залишити фракцію "Слуг" через закон про олігархів

Народна обраниця відмовилася голосувати за президентський закон
Депутатка Буймістер готова залишити фракцію "Слуг" через закон про олігархів
Слуга народу (Фото: Фейсбук)
2 Липня 2021, 15:08
читать на русском

Народна депутатка Людмила Буймістер, яка єдина зі всієї фракції "Слуг народу" не проголосувала за законопроєкт про олігархів, готова за власним бажанням вийти з лав фракції.

Про це вона заявила в коментарі LB.

Видання нагадує, що Людмила Буймістер була обрана не за партійним списком, а за мажоритарним округом (№223), тож не втратить мандат у разі виключення з фракції.

Буймістер повідомила що за неголосування фракція до неї не зверталася із пропозицією залишити лави "Слуг народу".

Вже у публічній площині я побачила коментар голови фракції (Давида Арахамії щодо можливого виключення за неголосування за законопроєкт президента). А також телеграм-канали написали про те, що можливо будуть розглядати це питання. Але я керівництву партії можу полегшити роботу, щоб не збирати голоси, я готова сама вийти з фракції, - сказала депутатка.

Вона не уточнила, коли саме напише заяву про вихід з фракції, хоче почекати реакції фракції на її неголосування за законопроєкт Зеленського.

Також депутатка пояснила, чому не підтримала цей проєкт закону.

Я не голосувала. Об’єктивно кажучи, треба покласти край практиці голосування за антиконституційні законопроєкти. Це вже не практика першого року. Ми потрапили до конституційної кризи. І ми просто з неї ніколи не вийдемо, — сказала вона.

Нагадаємо, 1 липня на позачерговому засіданні Рада ухвалила у першому читанні президентський закон про деолігархізацію (№5599).

За ухвалення проєкту закону проголосували 275 народних обранців. з них свій голос "за" віддали 231 народний депутат з фракції "Слуга народу". Одна депутатка проголосувала проти  - це була близька до Ріната Ахметова Людмила Буймістер.

Коментуючи голосування за президентський законопроєкт, голова фракції "Слуг народу" Давид Арахамія допустив, що до Буймістер фракція може "застосувати санкції" за її відмову підтримати проєкт закону.

Читайте також

1