Держпродспоживслужба провела перевірку та рекомендувала скасувати штраф "Новій пошті"

Його наклали за нібито пошкоджені посилки
Держпродспоживслужба провела перевірку та рекомендувала скасувати штраф "Новій пошті"
Прапорець “Нова пошта” (фото: УНІАН)
16 Липня 2021, 13:39
читать на русском

Держпродспоживслужба провела перевірку щодо накладення штрафу на "Нову пошту" у розмірі 326 млн грн за пошкоджені посилки і рекомендувала його скасувати

Про це заявила очільниця Держпродспоживслужби Владислава Магалецька на своїй сторінці у Facebook.

Офіційно: завершила роботу комісія щодо ситуації з "Новою поштою"... За підсумками перевірки штрафи рекомендовано (формулювання згідно норми закону) скасувати. Впевнена, що так і станеться, - написала вона.

Комісія, яка була створена за наказом Магалецької, для проведення перевірки дій посадових осіб Держпродспоживслужби в Харківській області, встановила:

  • під час здійснення позапланових заходів державного контролю були допущені процесуальні порушення.
  • при застосуванні штрафних санкцій за порушення вимог законодавства не було враховано принцип пропорційності порушення і покарання.

За її словами, не лише штраф скасували, але й зробили серйозні висновки, які будуть покладені в основу нових законодавчих норм. У Держпродспоживслужбі хочуть унеможливити винесення окремими чиновниками неадекватних штрафів на свій власний розсуд. А захист інтересів суспільства та держави має бути на високому рівні.

Інспектор – це не цар і Бог, який може за власним бажанням, через неадекватні санкції, зупинити роботу бізнесу. Не важливо якого – великого чи малого бізнесу. Інспектор - частина державного сервісного механізму, роботу якого оплачує кожен платник податків. Це має усвідомити кожен, - наголосила Магалецька.

Вона додала, що дії інспектора в районному центрі породили "ефект метелика" - призвели до масштабної негативної ситуації на рівні всієї держави.

Нагадаємо, що головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області наклало на "Нову Пошту" штраф на суму 325,85 млн грн.

Згодом Владислава Магалецька дійшла висновку, що штрафувати "Нову пошту" не будуть, оскільки такий штраф не адекватний, та обіцяла розібратися у ситуації.

Читайте також