Держслужбовці під час війни можуть виїхати за кордон: які документи потрібні

Також допускається виїзд за кордон у відпустку
Держслужбовці під час війни можуть виїхати за кордон: які документи потрібні
Паспорт Фото: facebook.com/MReintegration
5 Вересня 2022, 23:23
читать на русском

Під час дії воєнного стану в Україні держслужбовці, заброньовані на період мобілізації та на воєнний час, можуть виїжджати за кордон у відпустку або у відрядження.

Для цього їм потрібно підготувати низку документів. Про це зазначено у законі "Про порядок виїзду з України та в’їзду в Україну громадян України".

Аби виїхати у відрядження потрібно підготувати наступні документи:

  • документи, що підтверджують службове відрядження (постанова КМУ від 12 квітня 2022 р. № 440);
  • посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про спецоблік (розпорядження КМУ від 8 серпня 1995 р. № 493-р) або витяг з наказу Міністерства економіки (згідно з пунктом 5 постанови Кабінету Міністрів України від 03.03.2022 № 194).

У відпустку:

  • документи, що підтверджують відпустку;
  • посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спецоблік. (розпорядження КМУ від 8 серпня 1995 р. № 493-р).

Ці документи потрібно пред’явити разом з іншими документами, зазначеними у статті 2 Закону "Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України".

Нагадаємо, що з 1 вересня у тестовому режимі мала запрацювати програма "єВідрядження", за якою військовозобов'язані чоловіки зможуть виїхати за кордон на сім днів, попередньо внісши заставу у 200 тисяч гривень. Однак очільник українського уряду відклав  підписання відповідної постанови.

1