Шмигаль відклав підписання постанови про "єВідрядження" для чоловіків

Ця ініціатива викликала шквал критики в суспільстві
Важливо
Шмигаль відклав підписання постанови про "єВідрядження" для чоловіків
Денис Шмигаль / Фото: t.me/Denys_Smyhal
2 Вересня 2022, 08:53
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відклав підписання постанови про відрядження чоловіків за кордон в рамках ініціативи "єВідрядження".

Про це заявив народний депутат від "Слуги народу", голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у Telegram.

Насправді немає нічого дивного в тому, що прем'єр відклав підписання постанови про т.зв. "єВідрядження", яке викликало вал критики в суспільстві.

Ініціатори механізму виїзду за кордон військовозобов'язаних запропонували рішення інтуїтивно, без належних розрахунків, що зрозуміло не змогло переконати суспільство у його доцільності, - зазначив він.

Водночас Гетманцев заявив, що підтримує позицію прем’єра.

Зрозуміло, що на сьомий місяць війни із відрядженнями треба щось вирішувати. Однак очевидно і те, що настав час приймати виважені та прораховані рішення, замість інтуїтивних, - написав він.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Шмигаль не підписав ухвалу про відрядження, яка має дозволити військовозобов'язаним чоловікам виїжджати за кордон по роботі під заставу 200 000 грн на сім днів.

Поки що відбувається дискусія в уряді щодо цієї постанови, її доопрацювання, публікації і так далі. Зараз я не можу сказати, чи буде її підписано, коли і в якому форматі, - сказав Федоров.

Нагадаємо, що з 1 вересня у тестовому режимі мала запрацювати програма "єВідрядження", за якою військовозобов'язані чоловіки зможуть виїхати за кордон на сім днів, попередньо внісши заставу у 200 тисяч гривень.

Читайте також