Дозвіл на виїзд за кордон чоловікам без військового досвіду: що відповів Зеленський

Петицію відхилено, бо в країні воєнний стан
Важливо
Дозвіл на виїзд за кордон чоловікам без військового досвіду: що відповів Зеленський
Прикордонники Фото: dpsu.gov.ua
16 Серпня 2022, 13:02
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо скасування обмеження на виїзд за кордон громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років без військового досвіду та обмежено придатних до служби.

Петиція №22/140908-еп набрала необхідну кількість голосів на сайті Офісу президента.

У відповіді президента на ініціативу зазначається, що "скасування вказаних обмежень передбачається здійснити після завершення дії правового режиму воєнного стану".

Зеленський каже, що звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та доручив опрацювати порушені в електронній петиції питання з огляду на те, що згідно із законодавством правила перетину кордону громадянами, обмеження та категорії громадян, які можуть здійснювати такий перетин у разі запровадження на території України воєнного стану, встановлює Кабмін.

Про відповідні результати автора електронної петиції проінформує Кабінет міністрів України, – додав він.

Нагадаємо, у червні президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про скасування заборони виїзду чоловіків призовного віку з України. Президент у відповіді на документ зазначив, що згідно з Конституцією України, захист суверенітету держави є справою всього українського народу. А права громадян можуть обмежуватися в умовах воєнного або надзвичайного стану.

1