Детективне агенство в Києві незаконно шпигувало за громадянами

"Детективи" використовували для отримання інформації заборонені гаджети
Детективне агенство в Києві незаконно шпигувало за громадянами
Засоби стеження Фото: https://t.me/kyiv_pro_office/838
20 Листопада 2021, 07:01
читать на русском

У Києві діяло детективне агентство, учасники якого незаконно стежили за громадянами, використовуючи заборонені "прослушку".

Як повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури, агентство організував колишній правоохоронець. Детективи організації стежили за громадянами з використанням спеціальних технічних засобів.

Слідство встановило, що детективи за грошову винагороду приховано стежили за громадянами, прослуховуючи їхні телефонні розмови, слідкували за маршрутами пересування осіб. Крім того, працівники агентства встановлювали у приміщеннях та в автомобілях спецзасоби прихованого аудіо- та відеоконтролю.

До протиправної діяльності організатор – колишній правоохоронець - залучив своїх знайомих. За даними слідства, агентство функціонувало понад 2 роки та надавало послуги як фізичним особам, так і представникам бізнесу. Вартість послуг становила від 200 доларів США за годину за стеження за пересуванням особи, до 1000 тис. доларів США - за встановлення в офісі засобів спостереження, - кажуть у прокуратурі.

Силовики спіймали організатора організації "на гарячому" після отримання ним грошової винагороди у розмірі 1350 дол. та передачі замовнику інформації, отриманої незаконним шляхом.

У ході обшуків, проведених за місцем проживання організатора та в офісі агентства вилучено технічні пристрої для стеження з комплектуючими до них, матеріали оперативно-розшукових справ, отримані протиправним шляхом, комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Нагадаємо, у вересні в столиці затримали групу псевдополіцейських, до складу якої входило семеро чоловіків. Члени банди орудували у Києві під виглядом водіїв служби таксі та здійснювали кур’єрські доставки. Отримувачів замовлення звинувачували у торгівлі наркотиками та вимагали гроші. При цьому - представлялися працівниками поліції та погрожували кримінальною відповідальністю.

Читайте також

1