Іноземець намагався незаконно вивезти до Амстердаму прилади до військової техніки та фотоапарат

Чоловік не мав відповідних дозвільних документів
Іноземець намагався незаконно вивезти до Амстердаму прилади до військової техніки та фотоапарат
Вилучені прилади (фото: Київська митниця)
11 Жовтня 2021, 23:16
читать на русском

Громадянин США намагався незаконно вивезти з України до Амстердаму приборну панель до військової техніки та радянський фотоапарат "Мир".

Про це повідомили в Київській митниці.

У сумці авіапасажира митники виявили приборну панель, що мала підвищений радіаційний фон. Панель до військової авіаційної техніки містила номер та позначки "ГОСТу", складалась з годинника "5 дней" та покажчика струму, - йшлося в повідомленні.
Також митники в його речах знайшли дальномірний плівковий фотоапарат "Мир", який був виготовлений понад 50 років тому, а отже мав історичну цінність. Подібні предмети заборонено вивозити за кордон без дозволу Міністерства культури.
На момент проходження митного контролю чоловік належним чином оформленої митної декларації та відповідних дозвільних документів не мав, за консультацією до митників не звертався, - пояснили в Київській митниці.
Крім цього, лише за наявністю дозвільних документів уповноваженого органу виконавчої влади з питань державного експортного контролю можна перевозити прилади до військової техніки.
Приборну панель з підвищеним радіаційним фоном та фотоапарат вилучено, - додали в повідомленні.
Нагадаємо, контррозвідники Служби безпеки України запобігли можливому незаконному вивезенню за кордон військових товарів до зенітно-ракетних комплексів.
1