Завербований мешканець Рівного хотів вивезти до Росії деталі до військової техніки

Чоловіка завербували під час поїздки до Росії
Завербований мешканець Рівного хотів вивезти до Росії деталі до військової техніки
Служба безпеки України (фото: СБУ)
25 Червня 2021, 15:15
читать на русском

Контррозвідники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність українця, якого завербували російські спецслужби. За завданням російських кураторів він намагався налагодити канал вивезення з України до РФ критично необхідних для російського ВПК електронних виробів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що мешканець Рівного завербували під час перебування на території Росії. За завданням куратора він знайшов і придбав низку електронних виробів військового призначення, які застосовуються у виготовленні озброєння і військової техніки, у т.ч. ракетних носіїв.

Потім завербований агент мав завдання переправити вироби до Росії. У разі успішної реалізації задуму, російська сторона планувала налагодити постійний канал переміщення до країни-агресора товарів військового призначення і подвійного використання.

Співробітники СБУ виявили і вилучили товари критичного імпорту, які були підготовлені агентом російських спецслужб для вивезення з України.

Громадянину України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії. Наразі зловмисник дає викривальні покази і сприяє досудовому розслідуванню.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила у лавах Нацполіції Луганщини колишнього бойовика незаконного збройного формування "Армия Юго-Востока".

Читайте також